Onur

"Mijn naam is Onur, wat hetzelfde betekent als ‘’honour’’ in het Engels. Ik heb mijn VWO afgemaakt met de profielen N&G en N&T. Nu studeer ik psychologie aan de Universiteit Leiden, omdat ik het menselijk gedrag en gedachtegang interessant vind. Het is leuk om daar kennis over op te doen en dat in sommige situaties te herkennen. In de toekomst zou ik graag iets in de richting van me studie willen doen, maar ik heb nog niet iets concreet in gedachten.
Ik wilde altijd al mijn kennis en ervaringen, opgedaan met me studie, overdragen aan kinderen die daar nog mee bezig zijn, omdat zij dan gestimuleerd worden om te leren en altijd één stap voor zullen zijn. En dat doe ik nu, met als aanleiding Astrea!"


Lars

Mede door internationale ervaring tijdens mijn studie heb ik geleerd dingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Gedurende mijn bachelor studie International Management, waarvan ik de laatste 2 jaren in Duitsland heb genoten, heb ik mijn sociale en communicatieve vaardigheden verder ontwikkeld. Zo heb ik naast mijn studie les gegeven in Duitse taal en cultuur aan 1ste jaars studenten. In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik actief bezig met taal dialecten en andere culturen. U zult mij leren kennen als sportief, leergierig en ambitieus. 


Eva

"Ik ben Eva Verstegen, een student aan de Universiteit van Leiden. Ik studeer pedagogische wetenschappen. Pedagogiek studeren houdt in dat je bezig bent met opvoeden en leren. Wat doe je bijvoorbeeld als een kind steeds maar agressief gedrag vertoont? Hoe help je een kind met leerproblemen? De studie Pedagogische wetenschappen onderzoekt waar bepaald gedrag vandaan komt. Ze geven zowel het kind als ouders en docenten ondersteuning.
Ik werk bij Astrea om ervaring op de doen. Ik wil meer ervaring in het helpen van kinderen. Met bijles geven, kan ik kinderen helpen om beter te leren en beter te ontwikkelen op bepaalde gebieden.
Bijles geven bevalt me erg goed. Vooral als ik zie dat de kinderen vooruit gaan. Zij vinden het zelf ook altijd leuk om te merken dat het beter gaat op school door de bijles."


Liam

"Mijn naam is Liam, ik ben derdejaarsstudent aan Leiden University College The Hague. Ik begon al een passie voor lesgeven te ontwikkelen tijdens de onderbouw van de middelbare school, toen mijn mentor mij vroeg een brugklasser te coachen voor een paar van zijn vakken. Sindsdien beslaat leren en lesgeven een groot deel van mijn dagelijkse inspanningen. Ik werk sinds herfst 2012 bij Astrea, en dat bevalt mij uitstekend. Aan de ene kant heb ik hier de vrijheid mijn eigen filosofieën over effectiever leren toe te passen, maar aan de andere kant kunnen deze aangevuld en verbeterd worden met de professionele opvattingen van mijn werkgever.
Ik zie leren en lesgeven als één en hetzelfde: de inspiratie die ik put uit mijn studie probeer ik over te brengen op mijn leerlingen. Tegelijkertijd krijg ik een beter inzicht in mijn eigen denkproces door de dialoog aan te gaan met de bijlesstudent. Zo worden we er allebei beter van.
Hopelijk tot snel."


Mellanie

"Mijn naam is Mellanie Noordam derdejaars pedagogiek studente aan de Universiteit van Leiden. Toen ik de poster zag hangen van Astrea werd ik direct enthousiast. Zo’n baantje moet ik hebben, dacht ik bij mij zelf. Astrea is een bureau dat zich specialiseert in leren en kennisontwikkeling. Het leek mij erg leuk om studenten te helpen met bepaalde problemen binnen een leerproces, zoals leerproblemen op het gebied van taal of rekenen. Inmiddels werk ik nu ruim drie maanden voor Astrea en het bevalt me heel goed. Ik geef wekelijks bijles in rekenen en zie de studente vooruit gaan. Naast dat je helpt met het leerprobleem is het ook van belang dat je aandacht besteedt aan onderliggende factoren die het leerproces beïnvloeden. Deze combinatie zorgt ervoor dat het geven van bijles leidt tot een uitdaging!"


Rik

"Één van de belangrijkste redenen dat ik Psychologie ben gaan studeren, was mijn passie om later in mijn werk iets te kunnen betekenen voor anderen. Toen ik tijdens mijn studie ging werken als tutor bij Astrea, hoopte ik deze passie ook in mijn bijbaan te kunnen vinden. Dit is precies wat het werken bij Astrea mij heeft gebracht. Tijdens het geven van bijles kan ik echt iets betekenen voor kinderen met uiteenlopende problemen. Het werken bij Astrea heeft mij de mogelijkheid gegeven om mijn kennis te kunnen delen met diegenen die dat nodig hebben, terwijl ik tegelijkertijd veel over mezelf en mijn omgang met anderen te weten ben gekomen."

Afdrukken E-mail